Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Αθήνα 27/11/2015
                                                                                                                                                       Προς
                                                                                                                                             Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Συνάντηση με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων της ΑΔΕΔΥ στα γραφεία των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων του δημοσίου για την ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών καθώς και τον καλύτερο συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Ιδιαίτερο χαρακτήρα έδωσε στη συζήτηση η κήρυξη της 24ωρης πανεργατικής – πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015, στην οργάνωση της οποίας, με στόχο την επιτυχία της, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασαν τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών σε σχέση με κορυφαία ζητήματα όπως το νέο μισθολόγιο και το ασφαλιστικό, όπου είναι ολοφάνερη η πρόθεση της κυβέρνησης για περικοπές μισθών, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης πέρα από το όριο αντοχής των εργαζομένων και ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων σε δραματικό βαθμό.
Εκφράστηκε από όλους η πίστη στην ανάγκη πολύπλευρων και δυναμικών αγώνων για την ανατροπή των αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών και δόθηκε το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου.
Από τη Δ.Ο.Ε.
Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη Γενική Απεργία  και στα  απεργιακά συλλαλητήρια ότι δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση.
Εμείς οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα  και διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση. Μια διέξοδο που περιλαμβάνει τη φορολόγηση του πλούτου, τη δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και τη διαγραφή του χρέους.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη  νέα Γενική Απεργία στις 3 του Δεκέμβρη  2015 κάνοντας το επόμενο βήμα στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας.
Διεκδικούμε:
§   Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των  συνταξιοδοτικών παροχών του.
§   Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων,  με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους. Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
§   Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
§   Καθιέρωση δίκαιου  και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
§   Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
§   Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
§   Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
§   Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
§   Διαγραφή του χρέους.
Η δική μας απάντηση θα είναι

Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική

Στις 3 του Δεκέμβρη στη Γενική Απεργία

Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα

Όλοι και Όλες
 στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση
στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00πμ

Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια

που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015




Αρ. Πρωτ.237
Αθήνα 24/11/2015
Προς
Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Νίκο Φίλη
Θέμα: Υπουργική απαγόρευση για τη χορήγηση στοιχείων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Κύριε Υπουργέ,
   όπως μας ενημέρωσαν οι αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. στην κοινή μας συνεδρίαση την Πέμπτη 19-11-2015, οι υπηρεσίες του υπουργείου αρνούνται να τους χορηγήσουν στοιχεία, για θέματα της αρμοδιότητάς τους, επικαλούμενες γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια δική σας «απαγόρευση».
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό αληθεύει. Θεωρούμε αδιανόητο, αντίθετο προς τις βασικές αρχές της χρηστής, δημοκρατικής διοίκησης και πέρα από κάθε δεοντολογία το να υπάρχει τέτοιου είδους απαγόρευση από τον Υπουργό Παιδείας.
Θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση του Υπουργείου όχι μόνο να δίνει στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά πάνω απ’ όλα να φροντίζει το ίδιο να δημοσιοποιεί κάθε τέτοιο στοιχείο με απόλυτη διαφάνεια.
Σας καλούμε να δώσετε άμεσα εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να δημοσιοποιούν τα στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερώνονται οι συνάδελφοί μας ανεμπόδιστα όπως αρμόζει σε κάθε ευνομούμενη και με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές πολιτεία.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ



                                                                                                                    
Αρ. Πρωτ.234
Αθήνα 19/11/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Θέμα: Συνδρομή αναπληρωτών εκπαιδευτικών

   Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ότι έπειτα από σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού για το συνδικαλιστικό έτος 2015 – 2016, η συνδρομή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς τη Δ.Ο.Ε.  αναπροσαρμόζεται στο μισό της συνδρομής των μόνιμων εκπαιδευτικών (12 ευρώ) προσαυξημένη με το ποσό της συνδρομής τους προς την ΑΔΕΔΥ (3 ευρώ), δηλαδή στο συνολικό ποσό των δεκαπέντε (15) ευρώ.


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ


ΘΕΜΑΤΑ     ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ     ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΤΗΣ    ΤΑΚΤΙΚΗΣ   ΓΕΝΙΚΗΣ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΔΑΣΚΑΛΩΝ   ΚΑΙ   ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Δ  Ι  Δ  Υ  Μ  Ο  Τ  Ε  Ι  Χ  Ο  Υ

Τετάρτη  25  Νοεμβρίου 2015   -  5ο Δ.Σ  Διδ/χου
Ώρα : 8.30


1.   Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
2.   Ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου μας.
3.   Ενημέρωση από μέλος του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε - Ερωτήσεις των συναδέλφων.
4.   Ενημέρωση από τους Αιρετούς ΠΥΣΠΕ - Ερωτήσεις των συναδέλφων.
5.   Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Έβρου - Ερωτήσεις των συναδέλφων.
6.   Ενημέρωση από τον αντιπρόσωπό μας στην 84η Γ. Σ. του Κλάδου.
7.   Ενημέρωση από τον Σχολικό Σύμβουλο της 4ης Εκπ/κης Περιφέρειας Ν. Έβρου.
8.   Τοποθετήσεις μελών του Συλλόγου.
9.   Προτάσεις σχετικά με το διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο του κλάδου.
10. Προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
11. Ψηφίσματα.


Λήξη εργασιών Γενικής Συνέλευσης

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι αναγκαία.



                                      Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο




                          -  Η  -                                                -  Η  -
                 Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                           ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  

               Καραφεΐζη Βάια                              Στανελούδη Παναγιώτα

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

     Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 θα πραγματοποιηθεί Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου. 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015


 



Αθήνα 16/11/2015
Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.





Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 42 χρόνια μετά

             Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας  είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της χουντικής τυραννίας, το Νοέμβρη του 1973.
             Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Τα συνθήματα για «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 42 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την  ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν  επίκαιρα και διαχρονικά.
                Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με  τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που τον οδηγούν στην  εξαθλίωση,  αντιμέτωπος με τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου μάς δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του.  Να δώσει σκληρούς αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά  δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις  που  αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο.
                Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνέπεια  περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας παιδείας. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. 
             Το Πολυτεχνείο ζει. Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.



Από τη Δ.Ο.Ε. 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015




Αρ. Πρωτ. 189
Αθήνα 11/11/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Θέμα : Εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.4186/2013 για τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Σε μια σχολική χρόνια όπου η δημόσια εκπαίδευση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης με χιλιάδες κενά να παραμένουν ακάλυπτα μέχρι και σήμερα, Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε συστηματική υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών υιοθετώντας φιλοσοφία αριθμητικής και όχι παιδαγωγικής προσέγγισης των αναγκών της εκπαίδευσης.
Χαρακτηριστικό δείγμα της στρεβλής αντίληψης και πρακτικής που κυριαρχεί, αποτελεί η συστηματική παραχάραξη του πνεύματος του Νόμου 4186/2013 και συγκεκριμένα του άρθρου 28, παρ.15 που αναφέρει : «Στα τμήματα που φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και στα οποία έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε αναλογία, για κάθε μαθητή με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά τρεις μαθητές λιγότερους και οι μαθητές κατανέμονται εξίσου στα τμήματα της ίδιας τάξης κατόπιν απόφασης του συλλόγου διδασκόντων της σχολικής μονάδας και έγκρισης του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών για περιπτώσεις όπου ενώ σε τμήματα με 23 ή 24 μαθητές φοιτούν ένας ή και παραπάνω μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αναλογική μείωση του αριθμού των μαθητών δεν εγκρίνεται από τον αρμόδιο σχολικό σύμβουλο ή εάν έχει εγκριθεί δεν καλύπτεται το σχολείο με εκπαιδευτικό, προκειμένου να προχωρήσει στον απαραίτητο χωρισμό των τμημάτων. Η «λογική» που χρησιμοποιείται από τη διοίκηση είναι ότι δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός των μαθητών, δηλαδή το 25. Θεωρείται, σύμφωνα με αυτή τη στρεβλή και αντιπαιδαγωγική αντίληψη, σωστό σε ένα τμήμα που θα έπρεπε , σύμφωνα με το νόμο, να φοιτούν 22 ή 19 μαθητές, αυτό να μη συμβαίνει επειδή ο αριθμός των μαθητών του τμήματος δεν έφτασε το … μαγικό 25.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική (και επί της ουσίας παράνομη) αυτή πρακτική και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες προς το διοικητικό μηχανισμό της Εκπαίδευσης για εφαρμογή του Νόμου σύμφωνα με το πνεύμα και όχι το, κακώς εννοούμενο, «γράμμα».






Αιρετοί ΠΥΣΠΕ: Νικολαΐδης Νικόλαος, Χαριτάκης Φώτιος

Αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ: Καρβούνης Δημήτριος, Πατένταλης Κυριάκος

Αιρετοί: ΚΥΣΠΕ: Μπράτης Δημήτριος, Παληγιάννης Βασίλειος

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρωτοστατήσαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας. Καταφέραμε το αίτημα της αποτροπής των καταστροφικών αυτών πολιτικών να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μέσα από έναν αγώνα επίπονο και συνεχή, με τελικό στόχο την οριστική ανατροπή τους.
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:

– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.

-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.

-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου

-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων

– Διαγραφή του χρέους.

Η δική μας απάντηση θα είναι

Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική


Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου έχει προγραμματίσει, για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, συνάντηση γνωριμίας και ψυχαγωγίας των μελών του συλλόγου στο café and wine bar Άβατον υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ώρα προσέλευσης 9.00 μ.μ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας έως την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Σας περιμένουμε όλους!




                           Για   το   Διοικητικό   Συμβούλιο





                      - Η -                                        - Η -
             Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ               ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


             Καραφεϊζη Βάια                   Στανελούδη Παναγιώτα


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ









Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πρόσφατα ο Υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης, εξέφρασε τη θέση του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ήταν μια τοποθέτηση που απαξιώνει και προσβάλλει την ελληνική ιστορία, αλλά και τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου καταδικάζει τη θέση  αυτή και καλεί την κυβέρνηση να δηλώσει επίσημα  την άποψη της για τη συγκεκριμένη δήλωση.





                                                 Το   Διοικητικό   Συμβούλιο






Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015



Αρ. Πρωτ. 174
Αθήνα 2/11/2015
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ -ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
   Σύμπτωμα της καπιταλιστικής κρίσης και αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, το φαινόμενο της φτωχοποίησης των μαθητών μας, εμφανίζεται όλο και πιο έντονα, με όλο και πιο οξυμένες μορφές και απλώνεται σε όλη τη χώρα. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε καταστάσεις όπου μαθητές και μαθήτριες έρχονται στο σχολείο νηστικοί/ές. Επίσης, όλο και πιο συχνό είναι το φαινόμενο της ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης και περίθαλψης των μαθητών.
   Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων που γεννάνε και οξύνουν αυτά τα φαινόμενα, απλώνουν τη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια, ιδιαίτερα στις πιο λαϊκές συνοικίες και περιοχές. Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικεί το να οργανωθούν σταθερές κρατικές δομές σίτισης και περίθαλψης μαθητών. Μέχρι σήμερα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε., προχώρησαν σε ποικίλες μορφές οργάνωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα και έξω από τα σχολεία για τη στήριξη των φτωχών μαθητών και των οικογενειών τους.
Το ζήτημα αναδείχθηκε από παλαιότερες παρεμβάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ από το 2011 ακόμη. Η κυβέρνηση τότε, επιχείρησε να αποδώσει τις καταγγελίες σε παραπληροφόρηση και πολιτικές σκοπιμότητες. Οι επόμενες ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας αναγνώρισαν το πρόβλημα αλλά δεν πήραν κανένα απολύτως μέτρο για την αντιμετώπισή του.Παρά τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις των εκπροσώπων της νέας κυβέρνησης μετά τον Ιανουάριο του 2015 για συγκεκριμένα μέτρα από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κανένα νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε και κανένα συγκεκριμένο μέτρο δεν προωθήθηκε ούτε καν στο επίπεδο καταγραφής του προβλήματος.
   Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίος. Δεν χρειαζόμαστε άλλες διακηρύξεις και δηλώσεις συμπάθειας, αλλά πράξεις. Διεκδικούμε την άμεση προώθηση και υλοποίηση ενός κρατικού προγράμματος σίτισης και ιατρικής περίθαλψης των μαθητών σε όλα τα σχολεία. Με βάση τις ανάγκες των σχολείων όπως αυτές θα καθοριστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων. Με αξιοποίηση των δημοτικών δομών, όπου υπάρχουν και λειτουργούν (ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις), για τους παιδικούς σταθμούς και επέκτασή τους στα δημόσια σχολεία. Με το διορισμό ενός σχολίατρου για κάθε περιφέρεια σχολικού συμβούλου.
Σε αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΔΟΕ:
Συμμετέχει στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 13:00Κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση (δυο τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης και δυο πρώτες της απογευματινής)
  • Καλεί την ΟΛΜΕ και τους φορείς του γονεϊκού κινήματος σε συντονισμό της δράσης και συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες
  • Ζητά συνάντηση με την Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                         Διοικητικό Συμβούλιο

1.   ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                    Καραφεϊζη Βάια                             
                                                                                                        
2.   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:          Καραγιάννης Δημήτριος                 

3.   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   Στανελούδη Παναγιώτα                 

4.   ΤΑΜΙΑΣ:                          Γκακίδου Χρυσή                                  
                                                                                               
5.   ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   Σαββαλάκη Αποστολία      
              
6.   ΜΕΛΟΣ:                          Αρίκα Όλγα                                                                                                                                                                                            
7. ΜΕΛΟΣ:                          Τσουλκανάκη Όλγα                         


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ                      Αλεξανδρούπολη,   2  Νοεμβρίου 2015                                    

Παλιό Νοσοκομείο                                                   Αρ.Π.:  Δ.Υ.

2ο Κτίριο 3ος όροφος

68100 Αλεξανδρούπολη

                                                                     ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο                                                                                 και στους Ο.Τ.Α.  Α΄ &  Β΄ βαθμού του Νομού μας
 



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης στις 12 Νοεμβρίου, θα επισκεφτεί το νομό μας την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κ. Άννα Ρογδάκη, προκειμένου να επισκεφτεί εργασιακούς χώρους και να ενημερώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της περιοχής μας πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις στο δημοσιοϋπαλληλικό χώρο και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που πρόκειται να έρθουν.
Για την καλύτερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων του νομού μας θα γίνουν δύο ανοιχτές προς όλους ενημερωτικές συγκεντρώσεις: μία στην Αλεξανδρούπολη και μία στο Διδυμότειχο.
Προσκαλούμε όλα τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού μας με τα μέλη τους να παρευρεθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 είτε στην Ανοιχτή Ενημερωτική Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη (3ος όροφος) στις 14:00 είτε στο Εργατικό Κέντρο Διδυμοτείχου στις 19:00, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι για τις τρέχουσες εξελίξεις (μισθολογικές, εργασιακές-υπηρεσιακές, ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές, αξιολόγηση κ.α.). Η προσέλευση είναι ανοιχτή για κάθε συνάδελφο.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τις διαθέσεις της Συγκυβέρνησης για νέα μέτρα που σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο το βιοτικό μας επίπεδο και το εργασιακό μας περιβάλλον.
·         Το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα αποφέρει νέες μειώσεις μισθών και μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των επαγγελματικών κατηγοριών (Π.Ε. - Τ.Ε. - Δ.Ε. - Υ.Ε.) όπως και μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των βαθμολογικών κλιμακίων σε μία κοινή επαγγελματική κατηγορία.
·         Η ενσωμάτωση των επιδομάτων και η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίου.
·         Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό με αύξηση ορίων ηλικίας και νέες μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ.
·         Η υποχρηματοδότηση του δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών του με την παράλληλη αύξηση των οργανικών κενών.
·         Οι νέες συγχωνεύσεις υπηρεσιών και η κινητικότητα.
·         Η αξιολόγηση.
·         Η παροχή υγείας.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων είναι σημαντική.
Οι αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζονται…

Για την Ε.Γ.
               Ο                                                                              Ο
         Πρόεδρος                                                           Γ. Γραμματέας
          

            Τσίρτσης Παναγιώτης                                            Ναλμπάντης Ευάγγελος